Завдання 7. Руйнування та морфінг у Стоп Моушен анімації

Currently reading:
Завдання 7. Руйнування та морфінг у Стоп Моушен анімації

SEDAGRAPH

Адміністратор
Staff member
Адміністратор
Solutions
9
Reaction score
174
Last edited:
You don't have permission to view the spoiler content. Log in or register now.

Результат мого домашнього завдання

Пластиліновий Марафон зі Stop Motion анімації - Claymation with Guldies​

Завдання 7. Руйнування та Морфінг у Стоп Моушен анімації (Самостійна робота)

Це сьомий день Пластилінового Марафону і він видався дуже важким! Це завдання я також придумав собі сам і в підсумку простояв за моїм анімаційним столом рівно 8 годин. Можливо, це від втоми, а можливо, завдання дійсно виявилося трудомістким і з'їло у мене так багато часу, але я його переміг. Референс на цей шот я взяв із відеоролика, який уже фігурував у 6 завданні (посилання прикріплю в рекомендаціях). Я вкотре попрактикувався зі стрибком, морфінгом об'єктів, а також із руйнуванням об'єкта, що і було тим привабливим пиріжком, який мене привабив. Насправді я хотів приступити до 2 сезону Александра, але оскільки для першого епізоду ще не готовий реквізит, я вирішив знову пуститися в самодіяльність.

Отже, завдання полягає в такому:
  • Крок 1. Зробити анімацію обертання кубика на місці з морфінгом у пластину
  • Крок 2. З пластини, подібно до краплі, вискакує м'ячик і підлітає в повітря
  • Крок 3. Левітуючи в повітрі, м'ячик морфує в кубик і падає на пластину
  • Крок 4. кубик вдаряє в пластину і розбиває її на безліч дрібних кубиків, розбиваючись при цьому на три кубики свою персону.
  • Крок 5. Зациклення. Кубики, що розсипалися на всі боки, знову повертаються в центр композиції і перетворюються на Куб із першого кадру анімації.
Цього разу я підійшов до справи з попереднім досвідом і всі статичні предмети композиції я закріпив на пластилін, що зі свого боку не завадило верхній частині мого блокнота зміститися в кадрі. У процесі я кілька разів торкався предметів, і якби не пластилін, то я б знову лаявся на чому світ стоїть на свою неуважність. Для дій у повітрі я застосовував Віндер. З яскравих висновків цієї практики можу назвати лише один - під час анімації м'ячика, що левітує, "Вгору-вниз" до початку морфінгу, я раз у раз ловив себе на думці: "Чому я не зробив заготівлі Фаз м'яча?!"? А це все тому, що у мене підготовка стосувалася тільки спейсингу, який я провів в After Effects, а про Фази предмета я навіть не задумався. У процесі роботи я так і не зробив фази з відсиланням на підвищення своїх навичок ліплення, але в майбутньому, мабуть, я почну звертати на це увагу більш незграбно!

Вимоги до завдання:
  • За можливості не використовувати Onion-skin (усе більше й більше переконуюся, що залежно від ситуації його Потрібно застосовувати!).
  • Використовувати частоту кадрів 18 fps.
  • Застосовувати Ease in Ease out у всіх діях анімації.
Рекомендації:
  • Закріпіть штатив до підлоги. Я закріпив його старим пластиліном, дуже круте рішення - штатив стоїть як укопаний.
  • Руки мають бути чисті. Під час роботи з пластиліном, використовуйте вологі серветки.
  • Витирайте сліди від пластиліну на поверхні перед зйомкою кадру. Можете використовувати вологу серветку, вона дуже круто справляється зі слідами від пластиліну.
  • У разі використання програми Dragonframe застосовуйте Onion Skin у двох його надбудовах Normal разом із Frame Echo на "2" і Difference
  • Застосовувати напрвляючу Осі, вертикальну смужку для вертикальних рухів, яку можна намалювати за допомогою інструменту Drawing Tools у Dragonframe
  • Для нарізки пластилінової пластини на 16 частин я використовував шило, але потрібно застосувати щось інше, наприклад, ніж, бо шилом не вийшло рівномірно зробити прорізи.

З 10 секунди ролика починається приклад анімації яку я взяв за основу

Бажаю вам успішного виконання практичного завдання Руйнування та Морфінг у Стоп Моушен анімації!

1 Сезон:
Ознайомитися із Завданням №1: Прискорення та уповільнення в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №2: Прискорення і різка зупинка в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №3: Морфінг, Дуги та Стрибки в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №4: Ковзання в Стоп Моушен анімації

Самостоятельная работа:
Ознайомитися із Завданням №5: Стрибок у Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №6: Стрибок і морфінг у Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №7: Руйнування та морфінг у Стоп Моушен анімації

2-й Сезон.
Ознайомитися із Завданням №8: Рідина в пластиліновій анімації

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.