SEDAGRAPH
Адміністратор
Staff member
Адміністратор
- Solutions
- 9
- Reaction score
- 172
Last edited:
You don't have permission to view the spoiler content.
Log in or register now.
Результат мого домашнього завдання
Пластиліновий Марафон зі Stop Motion анімації - Claymation with Guldies
Завдання 2. Прискорення та різка зупинка в Стоп Моушен анімації (1 сезон 4 епізод)У другому завданні нам потрібно організувати плавний початок руху кубика і його різку зупинку з погойдуванням. Завдання полягає в тому, щоб ми навчилися передавати фізичні властивості предметів. У цьому випадку наш кубик досить щільний і його деформація повністю відсутня, хоча в моєму випадку пластилін дуже м'який і мені довелося дуже постаратися, щоб не деформувати його в процесі анімації. Так само ми використовуємо Ease in і Ease out у всіх таймінгах анімації.
Вимоги до завдання:
- Якщо вийде, не використовувати Onion-skin.
- Використовувати частоту кадрів 18fps.
- Користуватися направляючою та обмежувачем.
- Застосовувати Ease in Ease out

Рекомендації:
- Закріпіть штатив до підлоги. Я закріпив його старим пластиліном, дуже круте рішення - штатив стоїть як укопаний.
- На площину кубика, що стикається з поверхнею столу, приклейте дуже тоненький листочок (пакувальний), щоб пластилін не залишав слідів і не прилипав до поверхні.
- Під час анімації погойдування кубика на місці листочок потрібно зняти, щоб позбутися від ковзання і неприємного зміщення.
- Руки мають бути чисті. Під час роботи з пластиліном, використовуйте вологі серветки.
- Витирайте сліди від пластиліну на поверхні перед зйомкою кадру. Можете використовувати вологу серветку, вона дуже круто справляється зі слідами від пластиліну.
- Під час погойдування кубика зробіть 2 знімки у двох позиціях, де кубик стоятиме на ребрі та закріплений з протилежного боку від робочої тіні. Це потрібно, щоб ми безболісно і швидко стерли шматочки пластиліну. Приклад фото буде нижче:
- Опрацюйте перед зйомками таймінг і спейснг вашої анімації. Що таке таймінг і спейсинг?
- У верхній точці положення кубика на ребрі робіть дубль кадру для додання природного зависання об'єкта перед черговим падінням дивіться схему анімації нижче.
- Трохи нижче я намалював карту анімації прискорення і різкої зупинки кубика з погойдуваннями, якої я дотримувався під час виконання цього завдання.
Бажаю вам успішного виконання практичного завдання Прискорення і різка зупинка в Стоп Моушен анімації.
1 Сезон:
Ознайомитися із Завданням №1: Прискорення та уповільнення в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №2: Прискорення і різка зупинка в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №3: Морфінг, Дуги та Стрибки в Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №4: Ковзання в Стоп Моушен анімації
Самостоятельная работа:
Ознайомитися із Завданням №5: Стрибок у Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №6: Стрибок і морфінг у Стоп Моушен анімації
Ознайомитися із Завданням №7: Руйнування та морфінг у Стоп Моушен анімації
2-й Сезон.
Ознайомитися із Завданням №8: Рідина в пластиліновій анімації